Kom in beweging en Stop pesten!


Reacties van docenten, ouders, deelnemers en collega's:

"Onze dochter had weinig zelfvertrouwen en was vaak bang om fouten te maken, waardoor ze bepaalde dingen niet deed zowel op het sportveld als op school. Door de begeleiding van Marloes heeft ze het vertrouwen in haar zelf teruggevonden en durft ze fouten te maken en weet ze hoe ze haar zenuwen de baas is. Dit heeft geresulteerd in een selectieplaats en betere cijfers op school. Eindelijk een vrij hoofd zoals ze het zelf benoemd!"
Ouder (nov 2022)


"Ik heb deelgenomen aan de ouderavond over pesten. Mijn complimenten en erg helder uitgelegd. Ook indrukwekkend! Gezien ik deze signalen bij mijn zoontje van 10 jaar herken ben ik met hem in gesprek gegaan. Hij gaf toe dat hij inderdaad wordt gepest. Hij heeft vandaag een gesprekje met de pester bij de Juffrouw aangevraagd en dit heeft ook plaatsgevonden. De pester was zich er niet helemaal van bewust omdat mijn zoon evengoed met zijn ‘grapjes’ deed lachen. Dit hebben ze uitgepraat. Ik ben benieuwd. Ik heb wel tegen mijn zoon vaak gezegd dat hij het super heeft opgelost en heel trots op hem ben".
Ouder (jan 2022)


De afgelopen weken heeft onze oudste zoon bij Marloes de sta sterk training gevolgd. Wat een positieve ervaring!
Niet alleen heeft onze zoon er super veel aan gehad maar Marloes stond altijd voor ons klaar wanneer we tussendoor vragen hadden! De duidelijke uitleg en het respect waarmee ze onze zoon bevestigde in zijn gevoel en ervaringen waren zo ontzettend waardevol voor hem, echt super!
Mochten we ooit weer hulp nodig hebben is Marloes de eerste waar we aankloppen!
Ouder deelnemer Sta Sterk training (2021)


"De opleiding Dienstverlening heeft vorige week workshops gevolgd, gegeven door Marloes.
Ik was onder de indruk van haar verhaal. Ze heeft de groep studenten interactief tips gegeven hoe om te gaan met pesten in een groep. De studenten hebben met veel interesse deelgenomen aan de workshops.
Ik kan Marloes van harte aanbevelen".
Kim Schatorje, Gilde Venlo (2020)


"Afgelopen week heb ik de workshop "een gezellige klas maak je samen" mogen bijwonen bij ons in de groep. De kinderen waren heel betrokken en actief. Ze werden geraakt door de vertelde ervaringen en dit was meteen een opening voor kinderen om ook persoonlijke dingen te delen met de groep. Er was veel aandacht voor het verschil tussen pesten en plagen. Ook de verschillende rollen van de groep werden duidelijk gemaakt en de vraag gesteld of je misschien liever een andere rol zou hebben. Er werd echt samen gedacht in oplossingen. We kunnen hier nu zelf op voortborduren. Dus kortom: heel herkenbaar, praktisch en meteen te gebruiken in en met je groep."
Pauline Kamphuis, docent Springbeek (2020)


"Nogmaals bedankt voor de training van afgelopen zaterdag. Mijn dochter geeft aan er veel aan te hebben gehad. Het verhaal van Marloes en de tips die ze kreeg voor haar eigen situatie vond ze erg fijn. Ze vertelde over 't kleur hesje wat je aan deed en ik zie haar daar nu ook al anders in kiezen. Positieve gedachten ipv negatieve. Mooi om te zien. Ze heeft de tips zaterdag en zondag op straat al gebruikt vertelde ze, tijdens het buitenspelen met haar' vriendinnetjes '. Zoals het in en uitademen en er stevig staan. Heel blij ben ik dat jullie haar dit hebben kunnen meegeven en trots dat ze 't meteen oppakt en toepast. Dank jullie wel!"
Ouder van deelnemer workshop Stevige Brugklas Stap 2019


“Marloes heeft voor de tentoonstelling ‘Pesten’ van Susan Leurs in Centre Céramique meerdere workshops gegeven aan klassen van het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs. Zij deed dit in het kader van haar werk voor de Stichting Omgaan Met Pesten. We hebben Marloes ervaren als een zeer professionele, warme, betrokken docente. Ze kan gemakkelijk en goed contact maken met kinderen en (jong) volwassenen, heeft door haar ervaring feilloos in de gaten wat er speelt en reageert daar alert, vakkundig en empathisch op. De samenwerking was door Marloes’ stiptheid en flexibiliteit bijzonder prettig. “

Miriam Mordang, Educatie en Tentoonstellingen, Team Programma en Innovatie Centre Céramique (2019)


"Marloes heeft bij ons op school een workshop verzorgd over ‘Omgaan met pesten’. Door haar enthousiasme, maar ook door haar eigen gevoel te benoemen, maakte het ons nog meer bewust van het feit dat het enorm belangrijk is elk signaal van onze kinderen serieus te nemen en de rol die wij als leerkracht hebben.

Marloes heeft op enthousiaste en deskundige wijze ons team inzicht gegeven in wat pesten is, hoe je het kunt herkennen, welke rollen er zijn, hoe we het kunnen aanpakken en wat we zeker wel, maar ook zeker niet moeten doen. Een goede aftrap voor ons om komend schooljaar met z’n allen nog meer te gaan werken aan het realiseren van een pestvrije school!"
Kim Stikkelbroeck, Deelteamleider Onderbouw Gemmaschool (2016)"Marloes heeft met Move2score een aantal inspirerende en interactieve workshops verzorgd rondom het thema Pesten aan CIOSstudenten en groepsleerkrachten".
Frank Schoonbrood, jaargroepleider, projectleider en docent CIOS (2015)
Foto evaluatieformulier deelnemer STA STERK training (zomer 2014, 15 jaar)“Marloes heeft bij ons op school een workshop over pesten gegeven voor de kinderen van groep 6 t/m 8. De krachtige persoonlijkheid van Marloes en de open opstelling gaf de kinderen de ruimte om open in gesprek te gaan. Hierdoor ontstonden er mooie en verrassende gesprekken”.
Mirjam Smit, teamleider / leerkracht basisschool Extralent (2014)


"Ik ken Marloes sinds zij de opleiding tot trainer omgaan met pesten volgde, waaraan ik docent ben. Ik heb haar leren kennen als een sportieve en daadkrachtige vrouw, die vol gaat voor het doel dat zij voor zichzelf stelt. Dat doet zij ook voor de kinderen waar zij mee werkt in de sta sterk training. Ze is er helemaal en een kei in het afstemmen op het kind of de jongere en daardoor goed in staat samen op zoek te gaan naar mogelijkheden en oplossingen om een negatieve situatie te veranderen in een positieve. In haar verhalen over haar werkervaringen, hoor ik het plezier dat zij daarbij beleefd terug. Daar kan ik van genieten. We zijn nu collega's en werken samen binnen de landelijke vereniging van trainers omgaan met pesten. Binnenkort organiseren we samen een workshop 'vergroot de gedachtekracht van kinderen en tieners' voor beroepskrachten. Daar kijk ik naar uit. We doen dit vanuit het spel 'ik denk me sterk' dat ik heb ontworpen."

Mirelle Valentijn, docent Stichting Omgaan met Pesten, collega trainer (2014)


"Vorige week heb ik de Sta Sterk training van Move2Score afgerond. Bij het intake gesprek wordt je persoonlijk leerdoel vastgesteld. Tijdens de lessen ga je hier samen aan werken. De les bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint met theorie en uitleg hoe je in bepaalde situaties het best kunt reageren. Daarna ga je daar o.a. door rollenspelen mee oefenen. Je krijgt ook een werkboek mee met oefeningen die je thuis kunt doen. Marloes is een heel enthousiaste docent die zich goed kan inleven in de problemen waar de cursisten mee te maken krijgen. Ik heb heel veel van haar geleerd en heb door de cursus veel meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor weet ik beter hoe ik in, voor mij, moeilijke situaties moet reageren. Marloes heel erg bedankt".
Cursist STA STERK training (voorjaar 2014)


"Ik heb Marloes meegemaakt als onze begeleider bij het traject Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT). Met haar enthousiaste aanpak weet ze de verenigingen warm te maken hiervoor en ze daarna kundig te begeleiden".
Marc van Eijndt, vrijwilliger sportvereniging (2013)


"Ik heb Marloes tijdens haar werkzaamheden voor Sportservice Nijmegen leren kennen als een enthousiaste/ betrokken collega! Met haar communicatieve vaardigheden, ervaring en analyserend vermogen speelt ze actiegericht in op de vraag/ het probleem. Marloes, dank voor de prettige samenwerking".
Justin Ingelse, Sportservice Nijmegen (2013)


"Marloes was de motor in een project waarin sportclubs (vrijwilligersorganisaties) moesten komen tot samenwerking. Zij opereerde daarin met veel initiatief en inzet en op een heel plezierige en effectieve manier".
Arie Mens, vrijwilliger sportvereniging (2013)


"Als combinatiefunctionaris heb ik je leren kennen als een persoon die weet wat ze wil, taalvaardig is, overtuigingskracht en resultaatgericht werkt. Daarnaast goede presentatie door vlotte communicatie en goede taalvaardigheid. Als projectleidster in sport of aan sportgerelateerde activiteiten ben jij een aanwinst voor een toekomstige opdrachtgever/werkgever".
Bert Cleij, Teammanager Sport en Bewegen ROC Nijmegen (2013)


"Marloes Faesen is een enthousiaste, gedreven en daadkrachtige collega waar ik de afgelopen jaren zeer prettig mee samen heb gewerkt."
Esther Timmermans, combinatiefunctionaris gemeente Venray (2009-2012)


"In de samenwerking met Marloes als bestuurslid van het Sportplatform Venray en de zeer gemotiveerde inzet tijdens o.a. de Sportbraderie op Koninginnedag heb ik Marloes leren kennen als een zeer plezierige collega met een grote deskundigheid".
Frank Rijshouwer, bestuurslid Sportplatform Venray (2009-2012)


"Als voorzitter van een sportvereniging in Venray heb ik drie jaar lang intensief samengewerkt met Marloes. Mooie projecten gerealiseerd: o.a. jaarlijkse sportinfomarkt en Sportcarrousel = naschools sportaanbod, Meer vrijwilligers in kortere tijd. Marloes is een harde werker, zeer pro-actief ingesteld, innovatief en heel plezierig in de omgang. Haar hart ligt bij sportpromotie en -ondersteuning."
Wilco van der Bas, bestuurslid Stichting Sportcarrousel Venray (2009-2012)


"Marloes is als sportconsulent in de gemeente Venray werkzaam geweest. Ze is betrokken, enthousiast en weet goed wat ze wil. Als u iemand zoekt die iets moet opzetten in de sport, een cursus moet organiseren op het gebied van verenigingsondersteuning of het stimuleren van kinderen met een bewegingsachterstand dan kan ik u Marloes aanbevelen."
Ingrid Theeuwen, beleidsmedewerker gemeente Venray (2009-2012)


"Marloes was bij Badminton Nederland een erg enthousiaste en ter-zake-kundige badmintonconsulent die verenigingen deskundig adviseerde, maar ook inspireerde. Daarnaast heeft ze twee grote landelijke projecten met enthousiasme en het nodige volhoudingsvermogen getrokken en aangestuurd. Ze heeft allereerst een grote rol gespeeld in de overgang van badminton voor gehandicapten van Gehandicaptensport Nederland naar Badminton Nederland en het daar ondergebracht in de reguliere structuren, met oog en oor voor de bijzondere eisen. Daarnaast heeft ze zich vol overtuiging en professionaliteit ingezet voor de inbedding van Speedbadminton als nieuw en innovatief product binnen de bond; daarvoor heeft ze onder andere een instructiemanual gemaakt en een landelijke zomertour van toernooien (inclusief NK) opgezet, maar ook hard gewerkt aan een goede promotie daarvan. Naast haar grote enthousiasme en kennis van sportstructuren en -organisatie is Marloes een erg prettige persoonlijkheid om mee samen te mogen werken."
Nanning van der Hoop, manager Badminton Nederland (2005-2009)


"Ik heb met Marloes heel plezierig gewerkt bij Badminton Nederland als collega badmintonconsulenten. Marloes is enthousiast en betrokken, zorgt voor een goede en open verstandhouding op het werk. Marloes is een betrouwbare en professionele collega. Marloes heeft individueel vorm gegeven aan het consulentschap in de regio Limburg en Noord-Brabant. Wist goed om te gaan met alle 'krachten' die er spelen in badmintonland. Werken met vrijwilligers en professionals en daarbij de doelen van Badminton Nederland in het oog houden. Toonde lef door het gewoon te doen. Zij wist het regioteam te inspireren en tegelijkertijd goed samen te werken met een ieder in de werkorganisatie. Marloes is een teamspeler en een hele fijne collega om mee te werken."
Karin vd Valk, consulent Badminton Nederland (2005-2009)