Kom in beweging en Stop pesten!


KOSTEN:


Wij leveren veel maatwerk. Voor een prijsindicatie kunt u het beste contact met ons opnemen.

De trainer komt kosteloos bij u langs voor een intakegesprek. Na dit gesprek kan worden ingeschat hoe een traject eruit komt te zien om uw doelen en wensen te bereiken.SUBSIDIES EN VERGOEDINGEN:


- Wij geven vaak trainingen in samenwerking met andere organisaties, zoals VVV-Venlo en Iedereen Kan Sporten, waardoor de kosten laag kunnen worden gehouden voor de scholen (vaak zelfs helemaal gratis)!


- Adoptiefonds
Wij willen graag dat het voor ieder kind mogelijk is om de Sta Sterk training te kunnen volgen. De stichting omgaan met pesten heeft een adoptiefonds, wat bestaat uit bijdragen van vrienden van de stichting. Het fonds is bestemd voor deelnemers van de sta sterk training wanneer deze niet in staat zijn de kosten voor de training te voldoen. De ouders kunnen dan een tegemoetkoming van 100 euro ontvangen. Via de STA STERK trainer kunnen de ouders een aanvraag doen bij de stichting.


- Nationaal Sportakkoord

Stichting Omgaan met Pesten staat sinds januari 2021 op de lijst van het Nationaal Sportakkoord!

Met het Nationaal Sportakkoord willen de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de kracht van sport in Nederland nóg beter benutten.

Gemeenten kunnen namens de lokale partijen budget aanvragen voor de inzet van een Sportformateur. Sportformateurs zijn verantwoordelijk voor de procesbegeleiding bij de ontwikkeling van een lokaal sportakkoord. Dit akkoord verbindt mensen en organisaties, zet aan tot samenwerken en uitvoeren en sluit aan bij lokale ambities.

Eén van de thema’s van het sportakkoord is ‘Positieve sportcultuur’. Sporten moet leuk zijn, veilig, eerlijk en zorgeloos. Daar zorgen we met elkaar voor. Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten.

Stichting Omgaan met Pesten heeft veel te bieden op dit vlak. Denk aan workshops Omgaan met Pesten voor trainers / begeleiders / coaches, bestuursleden, ouders en een Sta Sterk-workshop voor jeugdsporters.

Onze trainers zijn ervaren in het uitvragen van wensen en behoeften en bieden naast standaard trajecten ook maatwerk. In de intake kan de trainer samen met de sportvereniging bekijken welke vragen er spelen, welke behoeften er leven, hoe sociaal veilig de sportvereniging op dit moment is en in hoeverre zij jeugdsporters en/of ouders zelf willen betrekken bij het aanbod. Naast interesse, spelen er verdrietig genoeg ook regelmatig actuele situaties op de sportvereniging m.b.t. oudergedrag, pesten, grensoverschrijdend gedrag van jeugd in contact met elkaar etc. Trainers kunnen daar met verschillende mogelijkheden uit het aanbod op inspelen.

Klik hier voor meer informatie over het sportakkoord.- Zorgverzekering
Het algemene verhaal is dat ziektekostenverzekeraars nog maar mondjesmaat bezig zijn met zaken te vergoeden die preventie betreffen. Dat doet men op gebied van roken en van overgewicht. Voor de rest nog weinig. En wij vallen onder preventie, namelijk de Sta Sterk Training is goed om te voorkomen dat mensen psychische klachten houden/krijgen (depressie, verdriet, machteloosheid, burn out). De enige die op preventief (psychisch) terrein iets doet is Zorg en Zekerheid (gezinspolis). Die vergoedt namelijk (een deel van) de Sta Sterk training voor verzekerden met een aanvullende polis.

Dat neemt niet weg dat ouders natuurlijk bij hun verzekering moeten "zeuren" over vergoeding. En soms lukt dat. Wat kan helpen, is dat wij per januari 2013 het keurmerk van het NJI 'goed onderbouwd' hebben gekregen. Zeg dus altijd dat de Sta Sterk training in de Databank Effectieve Jeugdinterventies staat. Succes!