Kom in beweging en Stop pesten!


Onder de paraplu van Stichting Omgaan met Pesten bieden we het volgende aan 
(klik op het kopje voor meer info):

- Sta Sterk trainingen (vanaf 4 jaar)
- Stevige Stap (groep 8 - brugklas)
- Omgaan met Elkaar (hele klas)
- Sta Sterk SPEL (6 t/m 12 jaar)
- Workshops
- Projecten op maat (bv. anti-pest protocol)
Trainer Marloes: "Ik heb zelf ook een slechte ervaring gehad met pesten op school en ik wilde dat er toen zoiets bestond als de STA STERK training! Om deze reden wil ik graag scholen, ouders en vooral de kinderen helpen om het pestprobleem op te lossen"


De STA STERK training van Stichting Omgaan met Pesten is beoordeeld als goed onderbouwd door het NJI en is opgenomen bij Databank Effectieve Jeugdinterventies! Ook staat deze training op de lijst van goedgekeurde anti-pest programma's in het Rapportage van de commissie voor het Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).AANMELDEN
Meer weten over de trainingen, workshops en/of projecten op maat? Vraag een vrijblijvend en gratis intake gesprek aan via het contactformulierTIPS
 
Klik hier voor 7 tips voor de docent: hoe NIET om te gaan met pesten. 
Klik hier voor tips hoe pesten herkennen en wat WEL te doen. SUBSIDIES EN VERGOEDINGEN:


- Adoptiefonds
Wij willen graag dat het voor ieder kind mogelijk is om de Sta Sterk training te kunnen volgen. De stichting omgaan met pesten heeft een adoptiefonds, wat bestaat uit bijdragen van vrienden van de stichting. Het fonds is bestemd voor deelnemers van de sta sterk training wanneer deze niet in staat zijn de kosten voor de training te voldoen. De ouders kunnen dan een tegemoetkoming van 100 euro ontvangen. Via de STA STERK trainer kunnen de ouders een aanvraag doen bij de stichting. 


- Jeugdimpuls
Gezondheidsbevordering maakt deel uit van de kerndoelen van het basisonderwijs. 
Scholen kunnen via de Jeugdimpuls een aanvraag doen voor ondersteuning om te werken aan een gezonde leefstijl op school. Via deze impuls kunnen zij ook een bijdrage in de kosten ontvangen voor het uitvoeren van een training ‘Sta Sterk op School’ van Stichting Omgaan met pesten!

Een goede reden om nu voor dit ‘effectieve anti-pestprogramma’ te kiezen! Tijdens deze subsidieronde hoeft er namelijk maar 50% van de kosten betaald te worden!

Sta Sterk past heel goed binnen de Gezonde-School-aanpak. Zij zijn beiden namelijk succesvol, doordat er niet eenmalig, maar langer aandacht wordt besteed aan onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezond en positief (pedagogisch) klimaat binnen de school.

Klik hier voor meer informatie.


- Zorgverzekering
Het algemene verhaal is dat ziektekostenverzekeraars nog maar mondjesmaat bezig zijn met zaken te vergoeden die preventie betreffen. Dat doet men op gebied van roken en van overgewicht. Voor de rest nog weinig. En wij vallen onder preventie, namelijk de Sta Sterk Training is goed om te voorkomen dat mensen psychische klachten houden/krijgen (depressie, verdriet, machteloosheid, burn out). De enige die op preventief (psychisch) terrein iets doet is Zorg en Zekerheid (gezinspolis). Die vergoedt namelijk (een deel van) de Sta Sterk training voor verzekerden met een aanvullende polis.

Dat neemt niet weg dat ouders natuurlijk bij hun verzekering moeten "zeuren" over vergoeding. En soms lukt dat. Wat kan helpen, is dat wij per januari 2013 het keurmerk van het NJI 'goed onderbouwd' hebben gekregen. Zeg dus altijd dat de Sta Sterk training in de Databank Effectieve Jeugdinterventies staat. Succes!Contact

Social media